Sepsiszentgyörgy gyerekeknek – könyvbemutató kisiskolásoknak
December 7-én, csütörtökön 13 órai kezdettel a Sepsiszentgyörgy gyerekeknek című könyv bemutatójára került sor megyei tanács gyűléstermében. A bemutatón részt vett Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Sebestyén Ágnes, Kopacz Zsuzsa a kiadvány szerkesztői, valamint a Váradi József Általános Iskola és Mikes Kelemen Főgimnázium egy-egy osztályának tanulói, akik személyesen vehették át a karácsonyi ajándéknak szánt kiadványt.

A kultúrAktív Egyesület és a Sepsiszentgyörgy Kiadó közös kiadásában megjelent kötet szerkesztői a könyvet 9-11 éves gyerekek számára ajánlják.

A kiadványból minden sepsiszentgyörgyi 3-5. osztályos diák hazavihet egy példányt. Az ajándékkönyvek átadása jövő héten zajlik, amikor a kisiskolások tanítójuktól vagy osztályfőnöküktől vehetik át az angyalfiát.

A kultúrAktív Egyesület által összeállított városismereti kiadvány célja, hogy a gyerekek változatos, játékos feladatokon keresztül fedezzék fel saját városunkat és komplex képet kapjanak annak történetéről, értékeiről, intézményeiről és infrastruktúrájáról. A kiadványok kiegészítik az iskolai oktatásban kevés szerephez jutó témaköröket: a helyismeretet és a helytörténetet. Emellett olyan általános, ám napjainkban elemi ismereteknek számító témaköröket dolgoznak fel, mint a városi környezet sajátosságai, a városi környezetben való tájékozódás vagy a város mindennapi életének ismerete, a kereskedelemtől, ipartól, infrastruktúrától, intézményrendszertől a kultúráig.

A könyv az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat alkalmából alapított Sepsiszentgyörgy Kiadó első kiadványa, melyet hamarosan az 550 könyvek nevet viselő sorozat első kötete követ.

A kiadvány megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta, a kötet megvásárolható a sepsiszentgyörgyi Ex Libris könyvesboltban (Olt utca 7. szám).


<< vissza