Fotópályázat a város születésnapjára
Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Fotóművészetet Pártoló Gyulai Ferenc Egyesület fotópályázatot hirdet Kapcsolat címmel az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat keretében.
A szervezők olyan pályamunkákat várnak a hivatásos és a hobbifényképészektől, amelyek rajtakapják a múlt, a jelen és a jövő viszonyát a városban, egyidejűségeket, a város és lakói közti kapcsolatot, Sepsiszentgyörgy arcait, a település lüktetését, a városi élet ritmusát, ennek jelentős eseményeit. A pályázatra 2009. január 1 és 2011. szeptember 1 között készült fotók küldhetők be, május 5-től, szeptember 15-ig. A díjazásra november 3-án kerül sor, a művekből összeállított tárlat megnyitóján, a Lábas Házban.

A fotónak Sepsiszentgyörgyöt, illetve sepsiszentgyörgyi eseményt kell ábrázolnia és kötődnie kell a megadott témához. Olyan pályamű is beadható fotósorozatként, amely egy hosszabb időszakot fed le, több éven keresztül készült.  A pályaműveket mind digitális, mind nyomtatott formában, az foto550@sepsi.ro elektronikus, valamint a Petőfi utca 6 szám postai címre küldhetők el.

 A kiírók a következő feldolgozható témákat ajánlják a pályázóknak, hír-, eseményfotó, emberábrázolás, portré, művészet, sport, természet és tudomány, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia, humor. A fotókat (legtöbb ötöt pályázóként) kitöltött nevezési lappal együtt kérik beküldeni. Nevezési díj nincs.  A pályázatról további részletek olvashatók a sepsi.ro honlapon.

Mellékletek:

Pályázati felhívás

Pályázati űrlap

<< vissza