Kapcsolat fotópályázat: megtekinthetőek a legjobb pályamunkák
November 17-én, csütörtökön 18 órától nyílik a Lábas Házban az a fényképkiállítás, amely a Kapcsolat fotópályázat legsikerültebb képeit összesíti. A pályázatra összesen 63 fénykép érkezett, melyeket egy öttagú zsűri értékelt.

A zsűri tagjai Ádám Gyula csíkszeredai, Erdély Bálint Előd székelyudvarhelyi, Bálint Zsigmond marosvásárhelyi, Veress Nándor budapesti és Henning János sepsiszentgyörgyi fotóművészek.

A legtöbb pontot, és ezáltal az első díjat (1000 lej) Antal Levente szerezte meg, a második díjat (600 lej) Gál Zsoltnak ítélte a zsűri, a harmadik helyen (400 lej) pedig Tinca Teddy áll. Az első három elismerés mellett két különdíjat is kiosztanak a mai kiállítás-megnyitón: a zsűri különdíját Toró Attila veheti át, illetve a
Fotóművészetet Pártoló Gyulai Ferenc Egyesület legfiatalabb tehetségnek szánt elismerését Kósa Tímea Afrodita kapja.

Az 550 éve város Sepsiszentgyörgy rendezvénysorozat keretében zajló Kapcsolat fotópályázat 2011. május 8-án indult. A szervezők olyan pályamunkákat vártak hivatásos és amatőr fényképészektől, amelyek rajtakapják a múlt, a jelen és a jövő viszonyát a városban, egyidejűségeket, a város és lakói közti kapcsolatot, Sepsiszentgyörgy arcait, a település lüktetését, a városi élet ritmusát, ennek jelentős eseményeit. A rendezvény szervezői Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Fotóművészetet Pártoló Gyulai Ferenc Egyesület.

Kapcsolat katalógus
<< vissza